Skip to main content

Författarresa med Rosella

Träffa några av Sveriges mest populära författare ombord på Rosella! Olika författare stiger ombord och talar om sitt författarskap och sina senaste böcker.

5/10 Herman Lindqvist har skrivit nära sjuttio böcker och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier och kåserier. Han föddes i Stockholm år 1943 men växte upp i Helsingfors. Efter stundentexamen läste han statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion. Årets bok Erik - Nordens härskare och sjörövarkung är historien om kung Erik, eller Erik av Pommern som eftervärlden kallar honom, och som blev kung av Sverige när han endast var fjorton år gammal. I över fyrtio år var han kung över Europas största rike - Kalmarunionen - som sträckte sig från Grönland i nordväst till Karelen i öster och från den norska Lappmarken i norr till det tysk-romerska kejsardömet i söder. Boken kommer ut i augusti 2021.

9/11 Catharina Ingelman-Sundberg har nått fantastiska framgångar med sina böcker både i Sverige och internationellt. Hennes stora genombrott kom 2012 med den humoristiska feelgood-romanen Kaffe med rån om pensionärerna som ger sig in på brottets bana. Den tillsammans med Låna är silver, Råna är guld samt Rån och inga visor har väckt uppseende och Catharina har bjudits in till Norge, Finland, England, Frankrike, Brasilien och Förenade Arabemiraten för att berätta om sina romaner. Romanerna är också blandade med svidande samhällskritik mot hur vi behandlar våra åldringar. Den senaste boken i serien Goda rån är dyra utkom i september 2020.

30/11 Carin Hjulström bokdebuterade 2009 med Finns inte på kartan, den första boken i serien om fem böcker om journalisten Frida Fors, en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige. Carin har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från allt i från brutala, politiska mord till trevande nätdejting och feelgood. 2019 barnboksdebuterade Carin Hjulström med Världens första människa och under våren 2020 utkom första delen i hennes nya serie Säbyholms gröna fingrar.

Avresa 5/10 samt 9/11: 555 kr/person

Avresa 30/11: 592 kr/person

I priset ingår dagskryssning inklusive buss t/r samt buffé inkl vin, öl, läsk och kaffe. (30/11 ingår istället Julbord) Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok.

Prisexemplet gäller ovanstående datum. Begränsat antal platser. Reservation för ändringar. Ta med id-handling.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.

För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Nykvarn C Hpl 06:55 20:25
Södertälje Södertälje Torg 07:15 20:00
Stockholm Cityterminalen 08:00 19:15
Danderyd Sjukhus 08:10 19:05
Roslags Näsby Roslagsnäsby trafikplats 08:20 18:55
Norrtälje Campus Roslagen 09:00 18:15
Kapellskär   09:20 17:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10RosellaFörfattarresa Rosella - Herman LindqvistMer än 8555:-Boka
9/11RosellaFörfattarresa Rosella - Catharina Ingelman SundbergMer än 8555:-Boka
30/11RosellaFörfattarresa Rosella - Carin HjulströmMer än 8592:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje